29177136_837687253101841_4594383944538914816_o (1)

Nieuw leven voor praatpalen

05 april 2018

Icoon van de snelweg keert terug als laadpaal voor elektrische auto’s en fietsen

Een groot deel van de praatpalen keert terug als laadpaal voor elektrische auto’s en fietsen. Vanaf vrijdag 13 april start Ecoleon met de verkoop van drie unieke producten via www.koopeenpraatpaal.nl. De praatpalen met een nieuwe bestemming zijn te koop vanaf €2195,-. Op dezelfde dag vindt de presentatie van de eerste twee laadpraatpalen voor elektrische auto’s plaats bij Autolease Midden Nederland in Tiel. Deze twee palen stonden voorheen als pechhulp langs de snelweg A50 bij Heteren en de A30 bij Ede. De laadpraatpalen hebben het iconische uiterlijk van de praatpaal behouden en zijn geschikt voor het opladen van alle typen elektrische auto’s en fietsen.

Focus op duurzaamheid

Ecoleon heeft er bewust voor gekozen om de praatpalen niet te vernietigen maar ze een nieuw leven te geven dichtbij de oorspronkelijke vorm. Duurzaamheid speelde ook al een grote rol bij het oorspronkelijke ontwerp van de praatpalen en bij het verwijderen van de palen. Ook sluit de herbestemming als oplaadpalen perfect aan bij de visie van Ecoleon dat de palen waardevolle items zijn. Autolease Midden Nederland, net als Ecoleon een Gelders familiebedrijf, is als eerste leasemaatschappij gecertificeerd voor de MVO prestatieladder niveau 3 en heeft dan ook bewust de keuze gemaakt voor de autolaad-praatpalen van Ecoleon.

Verkoop praatpalen enorm succes

Binnen een half uur waren de 500 praatpalen, die in juli 2017 door Ecoleon zijn aangeboden via de website ‘Koop een praatpaal’ verkocht. Omdat de belangstelling voor de praatpalen zo groot was, zijn er later dat jaar nog eens 500 palen beschikbaar gesteld voor de verkoop. Wie in de tweede ronde in aanmerking wilde komen voor een praatpaal moest een plan indienen voor duurzame herbestemming. Dit leverde ruim 3.000 ideeën op, waarbij een groot aantal indieners een laadpaal voor elektrische voertuigen voorstelde. Na de verkoop heeft Ecoleon zich beziggehouden met het ontwikkelen van nieuwe praatpaalproducten, met dit als eerste resultaat.

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: