Het verhaal van de installatie monteur
Het verhaal van de installatie monteur mobile

Het verhaal van de installatie

Vraagt u zich ook wel eens af wat er allemaal komt kijken bij de installatie van een laadoplossing? Dat begrijpen wij heel goed. Immers, een installatie van een laadoplossing is ons dagelijkse werk. Terwijl het voor u een eenmalige klus is. Maar maakt u geen zorgen! Op de dag van de installatie doen wij alles wat nodig is om uw laadoplossing compleet voor u op te leveren.

Wij leggen u hieronder alvast stap voor stap uit, wat u van ons kunt verwachten op de dag van de installatie van uw laadoplossing.

Stap-1

Stap 1 | Installateur arriveert

De installateur arriveert bij u thuis op het afgesproken tijdstip. Hij neemt de hele dag al uw zorgen uit handen. Hij vertelt wat hij gaat doen en gaat direct voor u aan de slag.

Stap 2 | Plan & graafwerkzaamheden

De installateur inspecteert de situatie en begint met de werkzaamheden. Dat is maatwerk. Iedere klant is immers uniek en iedere situatie vraagt om een andere oplossing. Zo ook de aansluiting van uw laadoplossing. Als het nodig is, voert de installateur bij u graafwerkzaamheden uit om het tracé klaar te maken voor de bekabeling. De kabels worden op de juiste plek gelegd.

Stap-2
Stap-3

Stap 3 | Werkzaamheden in de meterkast

Zo! De bekabeling van de meterkast tot aan de laadoplossing is gereed. Nu is uw meterkast aan de beurt. De installateur sluit de stroom af, kijkt de interne bedrading na en past deze zo nodig aan. Dan is uw meterkast gereed voor het laden.

Meer weten over de fases van uw meterkast? Lees hier meer.

Stap 4 | Laadoplossing aansluiten op de meterkast

Als uw meterkast gereed is, sluit de installateur de stroomkabels aan op de laadoplossing. Op de foto ziet u de techniek die aanwezig is, waaronder een kWh-meter die de hoeveelheid stroom registreert en verrekent. Nu de laadoplossing geïnstalleerd is, is er nog één allerlaatste stap.

Stap-4
Stap-5

Stap 5 | Testen

Vertrouwen is goed, maar controleren is beter! Onze installateur test of alles goed functioneert en levert aan het einde van de dag uw laadoplossing compleet werkend aan u op.

Stap 6 | Laden maar!

Alles is vakkundig geïnstalleerd en werkt naar behoren. Dus laden maar! Toch houdt hier onze service niet op. Ecoleon onderhoudt voor u uw laadoplossing, zodat u jarenlang zorgeloos kunt laden. Zo ontzorgen wij u van A tot Z.

Heeft u nog vragen die hierboven niet beantwoord zijn? Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Stap-6

“Een laadpaal voor de deur is ook een statement naar medewerkers én bezoekers.”

Ook deze bedrijven zijn tevreden over onze laadoplossingen