Veelgestelde vragen aan Ecoleon

Je wilt jouw elektrische auto zorgeloos opladen, thuis of op kantoor. Wat komt er allemaal bij kijken om dat te regelen? Wij verzamelden voor jou de veelgestelde vragen aan Ecoleon. Zodat je jezelf goed kunt voorbereiden, voordat je een keuze maakt.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust (vrijblijvend) contact met ons op. Wij beantwoorden je vraag en denken graag met je mee wat in jouw situatie het best passend is.

Frank_vraagt
Is mijn hoofdaansluiting toereikend voor de elektrische auto die ik ga rijden?

Met iedere hoofdaansluiting kunt u een elektrische auto opladen. Het soort hoofdaansluiting kan wel van invloed zijn op de snelheid waarin de auto volledig is opgeladen.

Kan Ecoleon een verzwaring uitvoeren?

Het verzwaren kan alleen door de netbeheerder worden uitgevoerd. Wij treffen wel de voorbereidingen: het aanpassen van de hoofdschakelaar en het herverdelen van de groepen.

Voldoet mijn meterkast aan de juiste eisen?

Uw meterkast is geschikt voor het aansluiten van een laadoplossing als er een hoofdschakelaar aanwezig is en als er niet meer dan 4 groepen achter de aardlekschakelaar zijn. Twijfelt u? Wij denken graag met u mee!

Kan de laadoplossing ook stroom aan de woning teruggeven/ -leveren?

De laadoplossingen zijn volop in ontwikkeling. Zo kan de ‘Laadzuil Duo’ optioneel worden uitgevoerd met een module die zorgt voor terug leveren van stroom. Dit is alleen mogelijk als uw auto ook over een teruglevermodule beschikt.

Hoelang duurt het voordat de auto volledig is opgeladen?

Met onze laadoplossing benut u het maximaal beschikbare vermogen en laad u uw auto zo optimaal mogelijk op.

Als ik niet thuis ben, kan iemand anders dan (zonder mijn weten) gebruik maken van mijn laadoplossing?

Nee, een laadsessie kan alleen geactiveerd worden met uw eigen laadpas, want die is gekoppeld aan uw laadoplossing.

Hoe verreken ik mijn stroom met mijn werkgever?

Uw werkgever voegt u toe aan het bedrijfsaccount, u controleert uw gegevens en vult de ontbrekende informatie aan. De laadoplossing houdt exact bij hoeveel stroom er naar uw auto gaat. Elke vier weken wordt de gebruikte stroom automatisch met u verrekend. U hoeft hier niets voor te doen.  Wij adviseren wel om uw maandelijkse voorschot bij uw energieleverancier met +/- €50,- te verhogen: pas op de eindafrekening ziet u uw daadwerkelijke gebruik en zo voorkomt u onaangename verrassingen. 

Hoe werkt de laadoplossing in combinatie met zonnepanelen?

In de meeste gevallen worden elektrische auto’s in de avond opgeladen. Als u opgewekte stroom kunt opslaan dan zal de laadoplossing deze stroom eerst gebruiken.

Als ik een vaste kabel aan mijn laadoplossing heb, kan ik dan ook mijn losse kabel gebruiken (de kabel die bij de auto hoort)?

Nee, dit is niet mogelijk. Als er een vaste kabel aan de laadoplossing zit, dient u deze te gebruiken om uw auto op te laden. 

Kan mijn laadoplossing ook in een andere kleur geleverd worden?

Ja dat kan. Onze laadoplossingen worden standaard geleverd in wit met grijs. Iedere andere combinatie is mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Hoe werkt een loadbalancer?

De loadbalancer zorgt ervoor dat uw stroomnet niet overbelast raakt, waardoor apparaten in huis kunnen uitvallen. Door de loadbalancer blijven de apparaten in huis altijd draaien en gebruikt de laadoplossing uitsluitend de beschikbare stroom.

Waar wordt de kruipruimte voor gebruikt?

De voedings- en UTP-kabel lopen via de kruipruimte. Op deze manier zijn de kabels onzichtbaar en ondervindt u geen overlast van bijvoorbeeld graafwerkzaamheden of het openbreken van uw straatwerk.

Hoe diep komt de kabel (buiten) te liggen?

In de regel leggen we de kabel op 60cm diepte.

Hoeveel laadpunten kan ik (thuis) aansluiten?

Dit is afhankelijk van uw wensen. De hoofdaansluiting is hierin leidend voor de laadsnelheid.

Kan ik het zakelijke laadpunt ook privé gebruiken?

Ja, dit kan door een extra laadpas aan te vragen bij een provider naar eigen keuze. U stelt deze laadpas in op het zo genoemde € 0,- tarief. Er vindt dan geen verrekening plaats voor de stroom waarmee u de privéauto oplaadt.

Waarom kies ik voor een laadoplossing en geen 220V stekker?

Een laadoplossing is de meest veilige manier van opladen. Daarnaast wordt uw auto zo optimaal mogelijk opgeladen, omdat de laadoplossing het maximaal beschikbare vermogen benut.

Sharona Monster – Verwaaij

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact op met Sharona van Ecoleon

Geen vraag is te gek voor onze Accountmanager Sharona Monster – Verwaaij. Sharona ziet geen beren op de weg, maar mogelijkheden. Omdat iedere situatie uniek is, adviseert zij u graag over de beste oplossing voor úw situatie.

Ook deze bedrijven zijn tevreden over onze laadoplossingen