weg_windmolen

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is gelijk aan duurzaam ondernemen en dat is onze specialiteit! Ecoleon wil een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de buitenruimte door haar klanten bewust te maken van hun mogelijkheden op het gebied van duurzame aanleg, beheer en onderhoud in de buitenruimte.

Wij adviseren onze klanten om verantwoorde keuzes te maken op het gebied van de inrichting van de buitenruimte. Wij denken daarbij graag verder dan het terugdringen van de carbon footprint en de inzet van milieuvriendelijk en duurzaam materieel. Waar mogelijk proberen wij in de buitenruimte circulair denken te introduceren. Zo kunnen we samen een stap maken op de groene weg naar de toekomst en zorgvuldig omgaan met de wereld om ons heen.

Circulariteit heeft de toekomst

Het circulaire model gaat er van uit dat producten van nu, de grondstoffen zijn voor later. Na gebruik kunnen producten gedemonteerd worden en de materialen opnieuw gebruikt. Dit wordt ook wel circulariteit genoemd.
We kwamen onderstaande video van de Elle MacArthur Foundation tegen waarin circulariteit goed uitgelegd wordt:

 

Duurzaamheid vergt creativiteit en innovatie

De uitdaging van de toekomst is of we met creativiteit en innovatie een zichzelf herstellende economie kunnen bouwen. In een circulaire economie ontwerpen we alleen nog maar producten die 'zo gemaakt zijn dat ze weer opnieuw gemaakt kunnen worden', en draait ons productiesysteem 100% op hernieuwbare energie.  Afval bestaat dan niet meer, alles is energie.

Voorbeeld van circulariteit: de praatpalen

Een mooi voorbeeld  van circulair denken is, hoe we zijn omgaan met de praatpalen, de bekende gele pechhulpen die jarenlang langs de rijkswegen in Nederland stonden. Toen Rijkswaterstaat zusterbedrijf Van Doorn Geldermalsen vroeg om deze palen langs de wegen te verwijderen, heeft Ecoleon geadviseerd om ze om te bouwen tot een nieuw product. Daar had Rijkswaterstaat wel oren naar, omdat het uitstekend paste in hun Marktvisie.  En zo geschiedde. In plaats van hun leven te beëindigen op de schroothoop, kregen de praatpalen een nieuwe functie en worden ze, na ombouw, verkocht voor een tweede leven als autolaadpaal of communicatiepaal (meer informatie, zie koopeenpraatpaal.nl).

Onderdeel van Leeuwenstein Groep

Ecoleon is onderdeel van de Leeuwenstein Groep. Alle duurzaamheidsinitiatieven worden op groepsniveau geïnitieerd. Raadpleeg voor ons volledige MVO-beleid en nog meer inzicht in hoe wij werken aan een duurzame wereld, de website van de Leeuwenstein Groep.

Volg ons: