mr-fill-3-1024x683

Zwerfafval te lijf met Mr. Fill

10 september 2018

Per jaar komt meer dan 5 miljoen ton plastic afval in zee terecht. Dit kost elk jaar miljoenen dieren het leven: vissen, vogels, schildpadden, zeehonden, walvissen en dolfijnen. Het plastic dat in de zeeën terechtkomt, verteert niet. Het valt alleen uit elkaar in steeds kleinere stukjes, die ook nog eens steeds giftiger worden. Door al die kleine deeltjes plastic in het water, veranderen de oceanen in een plastic soep. Deze plastic soep is inmiddels al 34 keer zo groot als Nederland. Het overgrote gedeelte van dit plastic is afkomstig van het vaste land. Van een weggegooid boterhamzakje tot een rietje van de milkshake.

De plasticvanger van Boyan Slat
Aan het einde van deze cyclus wordt keihard gewerkt om dit probleem te lijf te gaan. Zo heeft Boyan Slat een plasticvanger ontwikkeld die op dit moment aan een reis is begonnen door de Grote Oceaan.

Aanpakken bij de bron
Natuurlijk is het een prima initiatief om deze vervuiling aan te pakken, maar deze vervuiling voorkomen is effectiever en goedkoper. Zwerfafval is een enorme vervuiler. En daar zijn we met z’n allen verantwoordelijk voor.

Uit onze jarenlange ervaring in de buitenruimte weten we bij Ecoleon dat zwerfafval voorkomen wordt als mensen gemotiveerd zijn om afval in de container te gooien in plaats van ernaast. Mensen vertonen kuddegedrag. Wanneer er afval naast de container ligt, zijn mensen eerder geneigd hun rommel er ook naast te gooien.

Mr. Fill
Mr. Fill is de nieuwe oplossing voor afvalinzameling op openbare plekken. Mr. Fill staat voor forse besparing op afvalinzamelingskosten. En tegelijkertijd heeft hij als doel om zwerfafval terug te dringen. Dat doet hij met slimme technologie die werkt op zonne-energie.

Minder CO2-uitstoot en overlast
Doordat Mr. Fill 5-8 keer minder vaak geleegd wordt, rijden er een stuk minder afvalinzamelingswagens. Met name in drukke gebieden scheelt dit een hoop overlast.

Efficiëntere afvalinzameling
Mr. Fill bevat een slim, draadloos communicatiesysteem op zonne-energie, waarmee op afstand zichtbaar is hoe vol elke container is. Dit systeem geeft een melding en vergrendelt de container automatisch als deze vol is.

Kostenreductie afvalinzameling
Mr. Fill bevat een elektrische pers op zonne-energie, daarmee wordt het afval klein geperst, waardoor er 5-8 keer meer afval in kan. Dit scheelt 75% kosten voor inzet van afvalinzamelingswagens.

Wilt u meer weten over de Mr. Fill? Neem dan contact op met Erik Claassen op 06 – 83 00 05 87 of stuur een email naar info@ecoleon.nl

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: