Skip to content
Naamloos

Welke groene ambitie heeft uw bedrijf?

09 juli 2019

Vanuit de Nederlandse regering worden alle bedrijven gevraagd op te geven wat zij aan jaarlijkse Co2 uitstoot hebben per jaar en tevens wat er actief gedaan wordt om de footprint emissie terug te dringen. Als het op duurzaamheid aankomt zijn er verschillende elementen waarbij je als bedrijf vrijwel direct het verschil kunt maken voor een groenere en beter leefbare buitenruimte van morgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Solar LED (Co2 neutrale) buitenverlichting, klimaat adaptieve bestrating die waterinfiltratie op een natuurlijk manier mogelijk maakt en hittestress reduceert, groene parkeervakken, meer biodiversiteit aan groen terugbrengen op uw buitenterreinen en neem ook uw mobiliteitsplan eens onder de loep ter stimulatie van het elektrisch rijden en/of fietsen.

Natuurlijk zijn er aan het realiseren van deze duurzame elementen kosten verbonden, echter kunnen duurzaamheid en rendement ook heel goed samen gaan. Door goed na te denken over materiaalkeuze, inrichting en onderhoud van alle elementen in uw buitenruimte/terrein verhoogt de duurzaamheid en reduceren de kosten. Win/Win!

Ecoleon helpt bedrijven en overheden in het adviseren, ontwerpen, aanleggen, beheren en onderhouden van buitenruimten. Daarnaast bieden wij een tal van duurzame producten aan die u direct op weg helpen.

De Ecoleon aanpak
Hoe we het doen? Door middel van ons voorlopig ontwerp maken we alle mogelijkheden inzichtelijk. Eerst inventariseren we de duurzame behoefte en motivatie. Vervolgens komen we, aan de hand van alle beschikbare gegevens, met een voorlopig ontwerp. Dit ontwerp is al getoetst op praktische toepasbaarheid. Er is niets zo vervelend als er later in het proces achter komen dat al die mooie plannen niet uitvoerbaar zijn. Hiermee voorkomt u onverwachte en vaak hoge kosten.Wilt u meer informatie? Maak kennis met onze adviseurs, ze helpen u graag verder.

Arjan Heikoop is een ervaren adviseur. In 2013 heeft Arjan aan de basis gestaan van de  oprichting van Ecoleon. Sindsdien adviseert hij dagelijks overheden en bedrijven over diverse duurzaamheidsoplossingen. Met name op het gebied van duurzame mobiliteit, inrichting van buitenruimte en de energietransitie heeft Arjan veel kennis opgebouwd. Gecombineerd met een informele aanpak en een goed analytisch vermogen is hij in staat processen in gang te zetten. Belangrijk hierbij is dat Arjan’s adviezen zich altijd kenmerken door een hoge mate van toetsing op praktische toepasbaarheid. Ook ziet Arjan vaak kansen op het gebied van gedeelde belangen en het commercieel benutten van duurzaamheidskansen. aheikoop@ecoleon.nl

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Rob.jpg

Rob Jansen is een ervaren adviseur op het gebied van innovatie en duurzaamheid. In de afgelopen jaren is hij betrokken geweest bij tal van tenders, (eigen) initiatieven en projecten om duurzaamheid concreet te maken. Rob denkt buiten de kaders en heeft een passie voor het verbinden van mogelijkheden en ambities van mensen en organisaties. Creativiteit heeft daarin een belangrijke rol, omdat verbeeldingskracht een gezamenlijke taal creëert. Tegelijk is een scherpe analyse van strategisch belang om uitgangspunten, koers, rendement en tempo te bepalen, om tot succesvolle inschrijvingen te kunnen komen. Duurzaamheid, samenwerken en innovatie zijn daarbij de elementen die Rob’s toegevoegde waarde compleet maken. rjansen@ecoleon.nl

Volg ons: