vitale praatpaal

Vitaal met de praatpaal in Ravestein!

25 oktober 2018

Crowdfundingsactie voor Vrienden van Ravestein

De Stichting Vrienden van Ravestein wil een iconische gele praatpaal plaatsen in de nieuwe belevingsruimte van Zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen, die dienst zal doen als interactieve belevingspaal. De praatpaal is door zijn vorm en kleur herkenbaar, ludiek, duurzaam en motiverend en maakt mensen nieuwsgierig. Op de omgebouwde praatpaal zijn films en foto’s te bekijken. De belevingspaal is verkrijgbaar bij Embedded Fitness. Om de aankoop rond te krijgen, heeft de Stichting Vrienden van Ravestein een budget van 5.000 euro nodig.

Ecoleon, het bedrijf dat de praatpalen heeft verwijderd en laat ombouwen tot nieuwe producten, omarmt dit idee van harte en is daarom een speciale crowdfunding gestart om de aanschaf van de belevingspaal voor Ravenstein mogelijk te maken. Bij iedere aanschaf van een Autolaad-praatpaal of een Fietslaad-praatpaal doneert Ecoleon €250,00 aan de Stichting Vrienden van Ravestein. Deze actie is alleen geldig voor aankopen door klanten uit de a.s. gemeente West Betuwe en in de periode van 01 oktober tot en met 31 december 2018. De autolaad-praatpaal en Fiets-laadpraatpaal zijn te bestellen via koopeenpraatpaal.nl Meer informatie over deze actie is te verkrijgen via e-mail: info@ecoleon.nl telefoon: 0345-820391.

De praatpaal was jarenlang een icoon voor pechhulp langs de weg, maar heeft met de komst van de mobiele telefonie definitief het veld moeten ruimen. Ecoleon kreeg van Rijkswaterstaat de opdracht om vanaf 1 juli 2017 alle praatpalen in Nederland te verwijderen en op zoek te gaan naar een nieuwe, duurzame, bestemming voor het gele icoon. Er is bewust gekozen om de praatpalen niet te vernietigen of te recyclen, maar een nieuw leven te geven, dichtbij de oorspronkelijke vorm.

Van Praatpaal naar Belevingspaal

Toen Embedded Fitness aangaf dat de praatpaal perfect aansloot bij hun ‘Vitaal met de praatpaal’ concept, leidde dit tot de gezamenlijke ontwikkeling van weer een nieuw type paal: een belevingspaal voor ziekenhuizen en zorginstellingen. De belevingspaal lokt beweging en interactie uit. Dit type paal is dan ook uitermate geschikt voor mensen die baat hebben bij (extra) beweging, zoals ouderen, zieken en kinderen met overgewicht. Beweging blijkt vertragend te werken op het dementie-proces en bevordert het herstel bij ziekte.

Hoe werkt het?

De alom bekende praatpaal is voorzien van een touchscreen en een computer. Mensen melden zich bij de Belevingspaal via een druk op de bekende gele knop van de paal. Dan start de interactie via beelden en geluiden op het beeldscherm tussen de oren. De inhoud bevat op dit moment polygoonjournaals en foto’s van vroeger, later zal dit worden uitgebreid met liedjes uit de jaren ’40 – ‘50 en vraag- en antwoord spelletjes met foto’s. De interactieve praatpaal is herkenbaar maakt mensen nieuwsgierig en brengt ze in beweging. De interactieve belevingspaal is verkrijgbaar bij Embedded Fitness .

Nieuwe bestemmingen voor de iconische praatpaal

Bij het duurzaam herbestemmen zoekt Ecoleon actief samenwerking met andere marktpartijen. Zo bouwde Ecoleon, samen met Ecotap, praatpalen om tot autolaadpalen, fietslaadpalen en communicatiepalen. Samen met Outdoor Furniture Nederland (OFN) wordt momenteel ook gewerkt aan de ombouw tot multimediapaal, een eerste prototype is al gereed en eind dit jaar te koop. Al deze praatpaal-producten zijn verkrijgbaar via koopeenpraatpaal.nl.

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: