wimbledon-5976186c22fa3a001083007b-604x208

Uw gras sproeien? Asociaal!

05 juli 2018

Het gras bij de buurman

Afgelopen maandag ging het jaarlijkse tennistoernooi op Wimbledon van start. Op de prachtige, diepgroene grasbanen van de All Engeland Club strijdt de top van de wereld om de felbegeerde titel. Dagelijks, het hele jaar door, zijn er bijna 40 medewerkers keihard aan het werk om het gras op 8mm en in een perfecte staat te houden. Maaien, beluchten, rollen en water geven. Veel water geven. De afgelopen weken is het ook in Engeland erg droog geworden.  Vergelijkt u uw gazon ook met de prachtige tennisvelden van Engeland en staat u elke avond uw sproeier in te stellen? Stop daar maar mee. Het is asociaal

Het is asociaal!

Het is zeker waar dat een goed bevochtigd gazon groener en mooier is. Toch is al dat water totaal niet nodig om uw gras de droogte te laten overleven. Ten eerste is het asociaal. De hoeveelheid water die beschikbaar is, is beperkt. Het overmatig besproeien van uw gazon levert enorme problemen op voor de hele waterketen en de beschikbaarheid van water voor bijvoorbeeld de voedselindustrie en de zorg. En die zijn belangrijker dan uw gazon toch?

Ten tweede is het een verspilling van inspanning die elders kan worden gebruikt. De grassoorten die in Nederland gebruikt worden zijn in ons klimaat prima in staat een lange periode van droogte te overleven. Bij de eerste de beste flinke regenbui kleurt het weer helemaal groen.

Wat dan wel?

Gebruik het beschikbare water en uw kostbare tijd vooral om de zwakste schakels te helpen. In de natuur zijn dit vooral de dit jaar aangeplante soorten. Die hebben nu hard water nodig. Niet uw gras. Geniet vooral van het feit dat u nu nauwelijks hoeft te maaien en accepteer een beetje bruin. Zo werkt u aan een duurzame tuin en helpt u een handje met het tegengaan van de gevolgen van klimaatextremen. Na zonneschijn komt regen!

De toekomst

Klimaatverandering is een gegeven. Dit stelt ons voor uitdagingen op het gebied van de inrichting van de buitenruimte. Ecoleon kan u hierbij helpen. Wilt u eens vrijblijvend praten over de kansen voor uw buitenruimte? Neem contact op met Erik Claassen op 06 – 83 00 05 87. Of stuur een mail naar info@ecoleon.nl.

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: