fietsen-768x580

Tegenwind? Samenwerken!

10 maart 2017

In 1973 schreef Boudewijn de Groot het al. “Hoe sterk is de eenzame fietser die krom gebogen over zijn stuur tegen de wind, zichzelf een weg baant?”

Nu, zo’n 40 jaar later, geldt dit meer dan ooit.  Wanneer we de wereld, en in ons geval de buitenruimte, willen verduurzamen krijgen we snel de wind tegen. Het is daarom meer dan ooit nodig om hierin samen op te trekken. Want soms wil je even achter iemands rug uit de wind kunnen zitten. Op die manier kom je met elkaar verder en hou je het tempo erin.

Daarom investeren wij als Ecoleon nadrukkelijk in samenwerking. Bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit. Sinds kort zijn we aangesloten bij het Living Lab.

Duurzame stroom komt in pieken en dalen: de wind waait en de zon schijnt op momenten die de elementen voor ons uitzoeken. En dat is niet altijd op het moment dat we die stroom ook nodig hebben. Die stroom moeten we dus opslaan om deze voor 100 procent te benutten. De accu’s van elektrische auto’s zijn daarvoor een perfecte oplossing. Hoe dit in de praktijk werkt, wordt onderzocht, getest en toegepast in het Living Lab Smart Charging. Nederland heeft hierover veel kennis en in samenwerking werken we zo mee aan de internationale standaard. Meer informatie hierover vindt u op https://www.livinglabsmartcharging.nl/nl/

Ook zijn we al geruime tijd lid van De Groene Zaak. Met elkaar we naar een snelle verduurzaming van de Nederlandse economie. De overheid kan daar een belangrijke rol in spelen. Daarom voert De Groene Zaak een actieve lobby voor een ondernemingsklimaat waarin groene koplopers de norm bepalen. Hierin bieden onze partners constante inspiratie: als kritisch klankbord en met inspirerende voorbeelden die ons verhaal versterken. Samenwerken is het devies! Wilt u meer informatie over De Groen Zaak? Ga dan naar www.degroenezaak.com

Uiteindelijk moeten al deze initiatieven en deze samenwerking leiden tot een breed, goed doordacht, aanbod van producten en diensten waarmee Ecoleon u kan helpen uw buitenruimte te verduurzamen. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw situatie? Neem dan contact op met Erik Claassen op 06 – 83 00 05 87 .

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: