1. foto blog 20160915dbf-03

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)

18 februari 2021

Bent u als ondernemer of non-profit organisatie nog niet overstag om een elektrisch auto voor uw werknemers te bekostigen? De overheid geeft u misschien net dat zetje in de emissieloze richting met de subsidieregeling voor volledig elektrische bedrijfsauto’s.

Vraag uw subsidie aan vanaf 15 maart 2021!

Met alle opkomende volledig elektrische modellen is de kans groot dat u na het zien van deze datum denkt: ”Ik heb de boot gemist!” Misschien toch niet. Net zoals bij de subsidieregeling voor particulieren in 2020 zijn er een aantal spelregels voor SEBA (Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s).

Staat de elektrische auto nog niet op uw naam en is de koop/financiële leaseovereenkomst nog niet definitief op 15 maart? Dan kunt u wellicht toch gebruik maken van deze regeling en bespaart u zo maximaal € 5.000 per auto!

Niet alle modellen komen in aanmerking

De subsidieregeling is bedoeld voor 100% elektrische en emissieloze modellen die een netto catalogusprijs van N1 of verkoopprijs N2 hebben met een minimum van € 20.000 exclusief BTW. Ook telt het gewicht van de bedrijfswagen mee. Zo mag het gewicht niet hoger zijn dan 4.250 kg (GVW). Lees hier de actuele autolijst van het RVO die meedoen aan de subsidieregeling.

Zakelijk of thuis de elektrische auto opladen? Wees verstandig!

Wij horen u denken: “Waar gaan mijn medewerkers deze (toekomstige) elektrische auto dan opladen?” Ecoleon kijkt graag samen met u naar een voor u geschikte en toekomstbestendige zakelijke laadoplossing. Eentje waarmee u minimaal 10 jaar vooruit kunt.

En starten uw medewerkers de werkdag vanuit huis? Ecoleon adviseert u graag over de thuismogelijkheden met eventuele verreken module!

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: