DSCN0457-768x576

Ecoleon plaatst Solar-Led lichtmasten voor RWS

09 december 2016

Recent heeft Ecoleon via Van Doorn Geldermalsen opdracht gekregen van Rijkswaterstaat Oost-Nederland voor het plaatsen van 5 Solar-led lichtmasten op verzorgingsplaats de Leigraaf langs de A15. Het gaat om 5 Plectre SUN SOLAR lichtmasten, die volledig standalone opereren, waardoor er geen aansluiting op het elektrische netwerk nodig is. De Plectre SUN is een ontwerp waarbij de Solar panelen aan alle drie de zijden van een aluminium driehoekmast geplaatst zijn.

Aanleiding

De verzorgingsplaats Leigraaf was onverlicht, hetgeen zorgde voor een gevoel van sociale onveiligheid bij de weggebruikers. Rijkswaterstaat Oost – Nederland vroeg daarom aan haar onderhoudsaannemer (Van Doorn Geldermalsen) om een oplossing te bedenken. Van Doorn nam vervolgens contact op met zusterbedrijf Ecoleon, met de vraag om een duurzame oplossing te bedenken. Het advies van Ecoleon was om Plectre Sun Solar lichtmasten toe te passen.

In de media

Omdat niet eerder dergelijke lichtmasten waren geplaatst langs snelwegen, die volledig los van het netwerk opereren, kreeg het project media volop aandacht. Onder andere Omroep Gelderland maakte er een nieuwsitem van. Klik op de link voor van Omroep Gelderland

Plectre Sun Solar

Door de keuze van de toegepaste materialen, zoals aluminium en glazen afschermingen, maakt de PLECTRE SUN een schoon en eco vriendelijk product.

  • 100 % carbon neutraal systeem
  • 18 monorcrystalline Solar Cells
  • 100 % recyclebare materialen
  • geïntegreerd CMS licht management en systeem management
  • ingebouwde remote toegang en monitoring van het systeem

Mocht u nu ook geïnteresseerd zijn, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel naar Erik Claassen op 06 – 83 00 05 87.

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: