Naamloos

Prinsjesdag 2019: Kabinet bekent kleur

23 september 2019

Bijtelling

Voor veel zakelijke rijders is de bijtelling enorm belangrijk. En die spelregels veranderen al per 1 januari 2020. De bijtelling op volledig elektrische auto’s gaat namelijk naar 8% over de eerste € 45.000,00. Het bedrag daarboven kan rekenen op de volledig bijtelling  van 22%. Voor de kleine elektrische auto’s betekent dit dus een verdubbeling van de huidige bijtelling. Voor de grote modellen is de stijging nog groter. Let wel, het gaat hierbij alleen om auto’s die na 31 december 2019 op kenteken worden gezet, huidige gevallen rijden tot maximaal 5 jaar na kentekendatum op de toenmalige regelingen rond.

Per 1 januari 2021 gaat het starttarief van bijtelling trouwens naar 12%. Reden te meer om zeker in 2020 naar de showroom te gaan voor een elektrische auto. Het aanbod is dan ook al veel groter dan vandaag.

Blijvende voordelen

Naast al deze veranderingen heeft elektrisch rijden nog een aantal voordelen die blijven. Zo betalen autobezitters zeker tot 2025 geen bpm en motorrijtuigenbelasting. Opvallend is dat deze voordelen ook blijven gelden voor plugin-hybride modellen. Terwijl iedereen dacht dat het in Nederland voorbij was met deze modellen. Ook gaan de kosten voor het openbaar laden in de woonwijken dalen. Veel exploitanten vragen voor een kilowatt stroom inmiddels € 0.15.

Europa duwt door, fabrikanten volgen

De reden dat de overheid de voordelen voor elektrische auto’s afbouwt ligt in 2 oorzaken. Ten eerste omdat het simpelweg teveel geld kost. De CO2 reductie per subsidie-euro is klein. Maar er is nog een reden. Het komt er toch wel! De EU legt de autofabrikanten dermate hoge eisen op m.b.t. emissie dat de showrooms in heel Europa de komende 5 jaar vol komen te staan met elektrische modellen. Dus wanneer u nog twijfelt over elektrisch rijden dan waarschuwen we u vast, het is niet meer te stoppen.

Wat betekent dit voor u?

Het is goed om nu al na te denken over de gevolgen voor uw organisatie. Moet u laadpalen kopen? Hoe werkt de vergoeding voor stroomverbruik van uw medewerkers? Hoe zorgt u voor toekomstbestendige oplossingen Allemaal vragen waar wij graag met u over praten. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, we adviseren u graag.

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: