meterkast-300x169

Een oude laadbox, wat nu?

15 december 2017

Het plugin-tijdperk
De afgelopen 3 jaar hebben we bij een groot aantal automobilisten een laadoplossing geïnstalleerd. Met name de opkomst van de plugin-hybride heeft ervoor gezorgd dat veel particulieren nu een mooie laadbox aan de muur hebben hangen. Nu de overheid de voordelen van de plugin-hybride heeft afgebouwd is de verkoop van deze auto’s totaal stil gevallen. Het was een mooie opstap naar het uiteindelijke doel; volledig elektrisch rijden, op groene energie.

De volgende stap?
Veel automobilisten staan aan de vooravond van een belangrijke keuze. Wordt mij volgende auto weer een diesel, of stap ik over op een volledig elektrische auto? Met de opkomst van diverse elektrische modellen van de grote merken, met een rijbereik van 400 tot 500km wordt de keuze voor een elektrische auto zeer interessant. Het is bovendien de enige mogelijkheid om te besparen op uw bijtelling. U betaalt namelijk maar 4% bijtelling. Voor een auto van rond de € 40.000,00 dus maar zo’n 5 tientjes per maand.

En nu?
Maar wat betekent deze overstap nu voor het opladen van uw auto? Een volledig elektrische auto heeft natuurlijk geen benzinemotor meer om op terug te vallen. Het opladen wordt onmisbaar.
Ook is de accu natuurlijk veel groter dan bij uw plugin-hybride.

Toekomstbestendig
De laadboxen die wij de afgelopen jaren hebben geïnstalleerd zijn vaak aangesloten op 1 16 ampère groep in de meterkast. Dit levert een laadcapaciteit op van zo’n 20km actieradius per uur. Voor een plugin prima, maar voor een volledig elektrische auto natuurlijk te weinig. Dat is exact de reden waarom wij onze klanten in de offertefase adviseerden om te kiezen voor een 3 fase oplossing. Hiermee was men voorbereid op de toekomst. Ook hebben we in veel gevallen het kabelwerk voorbereid op 3 fase gebruik. Want na 4 jaar al je kabels vervangen die met veel pijn en moeite door de kruipruimte of zelfs de oprit zijn gelegd, dat wil niemand.

Hulp nodig?
Heeft u geen gebruik gemaakt van deze toekomstbestendige mogelijkheid, dan kan het slim zijn om uw installatie te laten upgraden. Hiermee bent u weer volledig klaar voor de toekomst. Wat daar voor nodig is kunnen u vaak telefonisch uitleggen.

Neem contact met ons op voor meer informatie. U kunt ons bereiken op 0345-820391 of via info@ecoleon.nl

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: