DSC_0273-604x208-1

Nederland loopt voorop met elektrische auto’s

19 april 2018

Nederland telt na Noorwegen wereldwijd de grootste stijging in de verkopen van elektrische auto’s. In het eerste kwartaal van dit jaar kwam het marktaandeel uit op 3,3 procent.

Dat blijkt uit cijfers van het Duitse Center of Automotive Management. In Noorwegen was in de eerste drie maanden van dit jaar een op de twee verkochte auto’s voorzien van een elektromotor of hybride aandrijving. Het marktaandeel steeg daar ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar van 35,3 naar 47,9 procent. Nederland is tweede met een marktaandeel dat steeg van 1,7 vorig jaar naar nu 3,3 procent. China eindigt op de derde plaats met een stijging qua marktaandeel van twee procent, evenveel als Duitsland en Groot-Brittannië. In de Verenigde Staten is nu 1,3 procent van de nieuw verkochte auto’s voorzien van een elektromotor.

In absolute aantallen is China nog altijd koploper met ruim 140.000 verkochte elektrische auto’s. De VS is tweede met bijna 54.000 exemplaren. Duitsland is in absolute aantallen Noorwegen voorbij met 17.549 auto’s. Nederland staat wereldwijd in de top zes met 4.512 geëlektrificeerde auto’s in het eerste kwartaal. In bijna alle landen van de top zes zijn verkoopstijgingen van tientallen tot meer dan honderd procent te noteren ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017.

Met de groei van het aantal stekkerauto’s groeit ook de vraag naar laadoplossingen. Ecoleon introduceerde vorige week de duurzaamste laadoplossing van Nederland; de autolaad-praatpaal.
Het ombouwproces, ook wel ‘up-cycling’ genoemd, geeft aan de praatpalen een nieuwe functie en een nieuwe waarde, in plaats dat ze ‘waardeloos’ op de schroothoop verdwijnen. Na de upcycling begint de bekende pechhulp langs de snelweg aan een tweede leven. Een mooi voorbeeld van duurzaam herbestemmen, waarbij de autolaad-praatpaal ook nog eens bijdraagt aan duurzame mobiliteit en een schoner Nederland.

De palen zijn te koop via www.koopeenpraatpaal.nl en hebben een gelimiteerde oplage.

bron: AD.nl

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: