Schermafbeelding 2023-02-01 155226

Moet ik altijd op drie fasen laden?

31 januari 2023

Als het over het opladen van elektrische auto’s gaat, vallen vaak de termen ‘1 fase’ en ‘3 fasen’. Wat is het verschil tussen een 1-faseaansluiting en een 3-fasenaansluiting en vooral: wat heb je eraan?

Met iedere hoofdaansluiting kunt u een elektrische auto opladen. Het soort (één of drie fasen) hoofdaansluiting heeft wel invloed op de laadsnelheid van de auto (0-100%).

Het grootste verschil tussen laden op één of drie fasen, is dat er met drie fasen ook drie keer zo snel kan worden geladen.

De meeste elektrische auto’s laden bij voorkeur op drie fasen. Mocht u een één fasen aansluiting hebben, dan is ons advies wel om een verzwaring aan te vragen bij de netbeheerder, om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de laadoplossing. Alle hybride auto’s laden bij voorkeur op één fasen, mocht er drie fasen aanwezig zijn in de woning, zullen we de laadoplossing wel drie fasen aansluiten, zodat u een toekomstbestendige laadoplossing heeft.

Wilt u ook advies op maat over het laden van uw (volledig) elektrische auto? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij ontzorgen u van A tot Z.

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: