gull-3017751_1280

Laadpunten in een lantaarnpaal? Een lastige combinatie

16 mei 2019

Ecoleon is lid van het Livinglab Smartcharging van E-Laad. Binnen dit platform werken alle toonaangevende partijen op het gebied van laadoplossingen samen op het gebied van onderzoek en innovatie.

Onlangs deed E-laad grondig onderzoek naar de mogelijkheden van laadoplossingen in lichtmasten.

De leveranciers van de laadlichtmasten, Lightwell en Ecopoles, plaatsten in totaal vier laadlichtmasten op het Haagse bedrijventerrein Zichtenburg om de impact op verschillende niveaus te onderzoeken. Specifiek is hierbij gekeken naar de technische, financiële en praktische haalbaarheid. Belangrijkste conclusie is dat een gecombineerde functie in één object op dit moment nog veel om handen heeft.

Het doel van de proef met laadlichtmasten in Den Haag was bedoeld om ervaring op te doen met het plaatsen en in gebruik nemen van deze nieuwe vorm van laadpalen en openbare verlichting. Omdat de betrokken partijen nog geen ervaring hadden met laadlichtmasten, zorgde dit in de praktijk voor enkele praktische uitdagingen. Alle resultaten en bevindingen zijn samengevat in het rapport ‘Technische evaluatie plaatsing laadlichtmasten gemeente Den Haag’.

Het volledige rapport is hier te vinden:

Ecoleon helpt bedrijven en overheden met het verduurzamen van de buitenruimte. Naast het leveren en installeren van laadoplossingen leggen wij ook complete buitenruimtes aan. Altijd met een doordacht plan voor het verhogen van de duurzaamheid.

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: