deze-20170918_142134-720x208

Laadpalen Ecoleon leveren groene stroom van Pure Energie

18 september 2017

Ecoleon en Pure Energie hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de levering van écht groene stroom via alle openbare laadpalen in Geldermalsen. Al eerder (per 1 januari 2017) kreeg Ecoleon van de gemeente Geldermalsen de opdracht om de openbare laadpalen op belangrijke plekken in de gemeente te exploiteren en te onderhouden. Nu is die stroom dus gegarandeerd groen: opgewekt door de windmolen van Pure Energie in Ede. Op dit moment zijn er in Geldermalsen in totaal 2 openbare laadplekken waar iedereen terecht kan om groene stroom te tanken. In de toekomst komen er nog meer plekken bij.

“We zijn heel blij met deze mooie samenwerking met Pure Energie. Elektrisch autorijden op 100% groene energie is de toekomst. Samen met de Gemeente Geldermalsen bekijken we de mogelijkheden om het aantal openbare laadplekken nog verder te vergroten” aldus Arjan Heikoop, accountmanager bij Ecoleon. Ook Joost Posthuma, Manager Verkoop bij Pure Energie, garandeert automobilisten die laden bij de laadpalen in Geldermalsen écht groene stroom. “Wij leveren alleen groene stroom die we zelf opwekken uit zon en wind in Nederland. Daarom heeft de Consumentenbond ons al vier keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier. Dat onze stroom nu ‘getankt’ kan worden in Geldermalsen is een mooie stap op het gebied van duurzame mobiliteit”.

Groene stroom in Geldermalsen

Al in 2015 opende Ecoleon een laadpark aan het Laageinde in Geldermalsen, op het terrein van de Leeuwenstein Groep. Er staan op die plek acht laadpalen die voor iedereen toegankelijk zijn. Eerder dit jaar nam Ecoleon de exploitatie en het onderhoud van twee bestaande laadpalen over van de gemeente, bij het gemeentehuis en het NS Station. In de toekomst komen er mogelijk nog meer nieuwe laadpalen bij, zoals bijvoorbeeld in nieuwbouwwijken.

Over Ecoleon

Ecoleon wil bijdragen aan de verduurzaming van de Nederlandse buitenruimte. Dit doen zij door het vervullen van een brugfunctie tussen duurzame producten en diensten enerzijds en haar klanten anderzijds. Zij richten zich op het ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud van duurzame oplossingen voor infrastructuur en bedrijfsterreinen. Daarnaast adviseren zij bedrijven en overheden over de beste weg op weg naar meer duurzaamheid en rendement. Elektrische laadoplossingen voor mobiliteit zijn aan een stevige opmars bezig in Nederland. Steeds meer bedrijven en instellingen kiezen voor één of meerdere laadpalen om zo hun medewerkers, klanten en bezoekers de mogelijkheid te bieden hun elektrische voertuigen op te laden. Ecoleon staat bedrijven graag terzijde met de aanschaf en het beheer & onderhoud van elektrische laadvoorzieningen, inclusief een plan voor een sluitende exploitatie. Meer informatie: https://ecoleon.nl/

Over Pure Energie

Pure Energie levert uitsluitend groene stroom uit eigen wind- en zonprojecten in Nederland. Het Enschedese energiebedrijf is door o.a. de Consumentenbond, Greenpeace en Natuur&Milieu al vier keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. 90% van de winst van Pure Energie wordt geïnvesteerd in nieuwe, groene energieprojecten. De overige 10% gaat naar het Pure Energie Fonds, het eigen goede doelen fonds van Pure Energie.

 

 

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: