foto-604x208

Voor ieder huis een laadpaal?

11 november 2016

Sinds een aantal jaren wordt elektrisch rijden door de EU en de Nederlandse overheid gestimuleerd. De afgelopen maanden is hier nogal wat kritiek op gekomen vanwege het feit dat de Nederlandse overheid de bijtellingsvoordelen voor hybride auto’s heeft afgeschaft. Toch is deze regeling een serieuze opstap geweest naar een veel mooier doel; volledig elektrisch rijden.

De automarkt komt met serieuze modellen. De automobilisten lijken er klaar voor. Tijd dus om door te pakken. Ook de EU lijkt zich dit te realiseren. In een conceptregulering die nog dit jaar wordt gepubliceerd en in 2019 wordt ingevoerd, spreekt over de mogelijkheid om ieder huis te voorzien van een laadoplossing. De verwachting is dat de EU ook met subsidie- of stimuleringsmaatregelen gaat komen om met name gemeenten en projectontwikkelaars te stimuleren hier serieus werk van te gaan maken.

Er zijn diverse oplossingen op de markt die het mogelijk maken om op grote schaal laadoplossingen te integreren in nieuwbouwprojecten. De techniek van de laadpalen is zo ver dat het prima op grote schaal is uit te rollen. Smartgrid en smartcharging zijn daarbij enorm belangrijk. Op die manier voorkomen we enorme investeringen in de infrastructuur.

Krijgt iedere parkeerplaats straks dan een laadpaal?

Daar lijkt het niet op. Inmiddels zijn er diverse laadoplossingen op de markt die verwerkt zitten in de parkeerplaats. Deze kunnen, als opmaat naar het inductieladen, ervoor zorgen dat er geen enorme wildgroei aan palen ontstaat.

Bent u als bedrijf of gemeente voornemens deze oplossingen toe te passen in een nieuwbouwproject? Neem eens contact met ons op, we informeren u graag. Bel Erik Claassen op 06 – 83 00 05 87.

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: