Waterput-604x208

Hoosbui? Zorg voor uw eigen waterafvoer

04 november 2016

Deze week verscheen er een bericht bij de nos over waterafvoer. Een groeiend aantal gemeenten eist dat huiseigenaren en bedrijven zelf maatregelen nemen tegen het toenemend aantal hoosbuien.
Tijdens de afgelopen zomer hadden veel plaatsen in Nederland opnieuw te kampen met overlast en schade. Kelder liepen onder, leidingen raakten verstopt en zelfs wegen raakten gestremd door het vele regenwater.

Veel gemeenten nemen maatregelen, maar eisen ook in toenemende mate van huiseigenaren en bedrijven dat zij zelf hun regenwater opvangen en verwerken.

Maar hoe kun je dit regelen? En kost dat niet heel veel geld?

Dat valt wel mee. Ecoleon levert een scala aan oplossingen om regenwater op te vangen en af te voeren. Zo kunt u bijvoorbeeld het water opslaan en gebruiken voor het sproeien van uw tuin of zelfs het doorspoelen van uw toilet. Daarnaast kunt u ook aan de bron beginnen, het vergroenen van uw dak bijvoorbeeld.

Ook het aanpassen van uw verharding is een mogelijkheid. In Nederland kiezen we er nog altijd voor om ons buitenterrein vooral traditioneel te verharden. Met bijvoorbeeld onze groene parkeerplaatsen heeft u de mogelijkheid om zonder drainage het water zijn natuurlijke verloop te laten hebben. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om waterbuffers aan te leggen onder uw waterdoorlatende straatwerk.

Heeft u als bedrijf problemen met uw waterafvoer, of gaat u nieuw bouwen en wilt u nu de goede keuzes maken? Nodig ons eens uit, we bespreken graag met u de mogelijkheden. Bel Erik Claassen op 06 – 83 00 05 87.

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: