solarbench-smart2work-3-1-300x225 (1)

Het straatbeeld van 2018

15 januari 2018

15-1-2018

Er zijn maar weinig mensen die het niet herkennen; mobiele telefoon steevast aan de oor of in de hand, video’s kijken in de trein, nog even een (handsfree) telefoontje op de weg naar het werk, het (draadloos) laden van onze mobiele telefoon in nieuwe modellen auto’s en altijd een powerbank op zak om elektrische devices te kunnen laden. We hebben de afgelopen jaren aardig wat materiaal om ons heen verzameld om mobiel en bereikbaar te zijn. Onze auto, fiets, laptop, tablet, mobiele telefoon en powerbank. En wat dacht je van de groeiende olievlek van Wi-Fi punten? Zelfs in restaurants kun je nu vaak al gebruik maken van Wi-Fi en zo ligt er naast 5 stuks bestek ook steevast een stapeltje mobiele telefoons.

Gaan we de goede kant op?

De sociale discussie over onze neiging om altijd bereikbaar en mobiel te willen zijn, is geen nieuwe. Zo zijn er tal van apps die je tijdens het rijden behoeden voor afleiding en spreken groepen regelmatig af om alle telefoons in te leveren en zijn er organisaties die een ‘telefoon-uit-policy’ hebben tijdens vergaderingen. Wat je mening ook is; de toenemende (behoefte aan) mobiliteit en bereikbaarheid is here to stay. En dat we hier sociaal soms wat tegenbewegingen zien, is helemaal niet erg. Zo vormen we zelf de manieren die we prettig vinden.

Staat onze hang naar mobiliteit duurzaamheid in de weg?

Duurzaamheid en handelen met aandacht voor het milieu is steeds meer de standaard. Daarom is het ook goed om te zien dat de groeiende manieren van mobiel en bereikbaar zijn, in veel gevallen juist op de goede manier gebeurt! We recyclen in veel hogere mate en voorzien in nieuwe toepassingen voor gebruikte materialen. En natuurlijk is elektrisch rijden groeiend:

  • Elektrische auto’s worden veel meer geproduceerd en vervangen vaker oudere, vervuilendere modellen
  • De elektrische fiets wordt meer verkocht als vervanging van de ‘gewone’ fiets, maar ook als alternatief voor openbaar vervoer of autorijden binnen steden.
  • Elektrische apparaten worden steeds vaker geladen door duurzaam opgewerkte energie. Groene stroom, zonne- en windenergie bieden een belangrijk duurzaam alternatief voor traditionelere vormen.

Ecoleon wil de buitenruimte verduurzamen. Hoe we dat doen? Door het aanbieden van duurzame oplossingen die de bereikbaarheid en mobiliteit stimuleren. Denk daarbij aan laadoplossingen voor uw smartphone, laptop, fiets, scooter en auto. Meer informatie? Neem contact op met Erik Claassen op 06 – 83 00 05 87.

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: