20180407_142732 nieuw

Groene parkeerplaatsen voor de Leidsche Hoeven

28 juni 2017

Deze week is Ecoleon gestart met de aanleg van 40 groene parkeerplaatsen in opdracht van de Leidsche Hoeven in Tricht. Door de toepassing van kunststof erfverhardings-roosters wordt een natuurlijke en prettige ruimte gecreëerd. Auto’s kunnen er prima parkeren, terwijl intussen de natuur zorgt voor een uitstekende drainage. Gras heeft bovendien een positieve invloed op CO2 – uitstoot en de omgeving wordt als prettiger en veiliger beschouwd.

Op dagactiviteitencentrum Natuurbeleving Leidsche Hoeven, gelegen in het gelijknamige natuurgebied, kunnen mensen met een beperking en ouderen aan de slag op de zorgboerderij en in de vrije natuur. Het DAC beschikt tevens over een kaasmakerij, bakkerij, werkplaats, landwinkel en een natuurbezoekerscentrum met restaurant. De groene parkeerplaatsen passen uitstekend bij de groene en landelijke uitstraling die de Leidsche Hoeven voor ogen heeft.

Anders dan bij bijvoorbeeld betongras-keien is er voor de erfverhardings-roosters geen verharding en verdichting van de bodem nodig. Hierdoor hoeft er geen kunstmatige drainage te worden toegepast. Daarnaast blijft de bestaande biodiversiteit en het bodemleven behouden. De roosters zijn gemaakt van 100% gerecycled kunststof.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Neem dan contact met ons op.

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: