TONN_groeneparkeerplaats_TTE-604x208

Groene parkeerplaats

14 oktober 2016

Door de toename van extreem weer en de verstening van de openbare ruimte nemen de uitdagingen enorm toe. Toch lijkt het erop dat veel bedrijven en overheden nog steeds de struisvogelpolitiek hanteren. Het zit in de grond, we zien het niet, dus het is geen probleem.

Maar gelukkig zijn er ook positieve initiatieven te melden. Steeds meer gemeenten maken serieus werk van het aanpassen van hun waterhuishouding. Een groot aantal bedrijven die oplossingen biedt, staat op 8 november a.s. op de  beurs “Water in de openbare ruimte”  in Houten. Hier tonen zij de laatste innovaties.

Ecoleon biedt een aantal oplossingen die de verstening van de buitenruimte tegen gaan. In deze blog bespreken we onze groene parkeerplaats.

Door de toepassing van roostersystemen die zijn gemaakt van gerecycled kunststof wordt een natuurlijke en fijne ruimte gecreëerd waar auto’s uitstekend parkeren terwijl intussen de natuur zorgt voor een uitstekende drainage, gras zijn positieve invloed op CO2 kan uitvoeren en de omgeving als prettiger en veiliger wordt beschouwd. Bij traditionele bestrating is een behoorlijke onderlaag nodig om stabiliteit te creëren. Met onze groene parkeerplaats bespaar je tot 70% op de onderbouw: minder zand, geen drainage, geen riolering. Daarnaast laat u door de toepassing van de groene parkeerplaats aan uw bezoekers zien dat u een groene ambitie heeft.

We horen u denken. Maar krijg ik dan vieze schoenen en natte voeten? Nee. Onze roostersystemen zijn maatvast en daardoor naast gras ook te voorzien van klinkers. Hierdoor kunnen we strekkers en paden aanleggen. Op deze manier markeert u uw parkeervakken én houdt u droge voeten.

Geen plassen meer? Een natuurlijke bodem? Geen drainage? Onze groene parkeerplaats kan u daarbij helpen. Bel Erik Claassen op 06 – 83 00 05 87 voor meer informatie of kijk op onze website: www.ecoleon.nl.

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: