logo2-604x208

Gemeente Berg en Dal kiest voor Ecoleon

06 maart 2017

De Gemeente Berg en Dal maakt serieus werk van het verduurzamen van haar wagenpark. Binnenkort gaat men hier twee volledig elektrische auto’s rijden. Om deze auto’s goed op te kunnen laden installeert Ecoleon binnenkort een aantal laadoplossingen in de parkeergarage Dorpsstraat.

Naast de laadoplossingen voor eigen gebruik investeert de gemeente ook in openbare laadoplossingen. In dezelfde parkeergarage kunnen binnenkort ook bezoekers hun auto opladen. Deze laadoplossingen zijn helemaal klaar voor de toekomst.

De Gemeente Berg en Dal kiest ervoor om de laadvoorzieningen in eigen beheer te houden. Hierdoor profiteren inwoners en bezoekers van lage laadtarieven. Ecoleon onderhoudt de laadoplossingen en zorgt ervoor dat gebruikers met alle type laadpassen gebruik kunnen maken van deze dienst.

“Berg en Dal doet het in eigen beheer,
dit zorgt voor lage laadtarieven
voor haar inwoners”

Steeds meer mensen stappen over en rijden elektrisch. Veel van deze auto’s worden nu nog inflexibel geladen. Dit betekent dat je de auto inplugt en deze meestal meteen op vol vermogen laadt tot deze ‘vol’ is. Of de stroomprijs nu hoog of laag is, of er op dat moment nu veel aanbod aan stroom uit zon en wind is of niet. Het gevolg is dat we allemaal stroom vragen op het moment dat het toch al druk is op het stroomnet. Dat kan beter.

Uit die gedachte is het project FlexPower ontstaan. Ecoleon steunt dit project. Om gebruikers in de gelegenheid te stellen in de toekomst gebruik te kunnen maken van de laatste ontwikkelingen heeft de Gemeente Berg en Dal gekozen voor laadoplossingen die smart charging ready zijn.

Wilt u als gemeente ook aan de slag met toekomstbestendige laadoplossingen en zelf beslissen over de locaties en de tarieven? Neem dan contact op met Erik Claassen van Ecoleon op 06 – 83 00 05 87 en hij vertelt u hier alles over.

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: