fn-300x192

Fastned, afgelopen voordat het begonnen is?

30 januari 2018

foto: Bright.nl

De afgelopen jaren heeft Fastned hard gewerkt om door het hele land snellaadstations te bouwen. In totaal staan er nu zo’n 60 stuks. Het lijkt een mooi concept; even de snelweg af, de auto volladen en weer door. Echter, op dit moment zijn er nog zo weinig elektrische auto’s op de weg dat de stations verliesgevend zijn.  Nu viel dit natuurlijk te verwachten, en Fastned zal dit heus hebben ingecalculeerd.

Maar er is een ander probleem. Meerdere gerechtelijk uitspraken hebben de afgelopen tijd bevestigd dat Fastned geen alleenrecht heeft op laadpalen langs de snelweg.  Hierdoor heeft Fastned er opeens een heleboel concurrenten bij. En de eerste heeft zich al uitdrukkelijk gemeld. Shell wil, naar verwachting samen met het netwerk van de Duitse autofabrikanten, op al haar stations snelladers plaatsen met in potentie een snelheid van 300kw. Dit levert een snelheid op van zo’n 30 km actieradius per minuut.

Met een gemiddelde actieradius van 500 km zal de gemiddelde automobilist zo’n 300 km actieradius willen tanken (de rest doet met thuis of op kantoor). Dan sta je dus 10 minuten aan de lader.  En zeg nu eens eerlijk, waar staat u liever 10 minuten stil, bij een verlaten Fastned station of bij een Shell met een complete winkel?

Is het avontuur van Fastned al voorbij voor het begonnen is? We houden u op de hoogte.

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: