wg-300x181

Elektrisch rijden, de laadoorlog

13 december 2017

De voorspelling
In ons vorige blog  “The heat in on” voorspelden we u dat de oorlog om het laden van de elektrische auto is begonnen. Een paar dagen later melden diverse media de rechtszaak tussen Shell en Fastned.(link) Soms komt een voorspelling snel uit.

Tot 8x zoveel betalen langs de snelweg
Maar wat betekent deze oorlog nu concreet voor u? Wanneer u overweegt om als bedrijf elektrisch te gaan rijden is het heel verstandig goed op te letten wanneer u bij de dealer binnen stapt. De totale kosten per kilometer worden namelijk in grote mate bepaald door de brandstofkosten, stroom in dit geval. Zoals we al eerder schreven is het opladen van uw auto op de zaak of thuis uit uw zonnepanelen de voordeligste en groenste optie. Dat laatste kan natuurlijk alleen wanneer de zon schijnt. Bent u dus vooral een forens, dan moet u een andere mogelijkheid zoeken.

AC of DC?
We noemde het zoeven al: waar moet u nu op letten in de showroom? Een elektrische auto heeft 2 manieren van opladen, AC en DC. De autofabrikanten streven ernaar om de AC techniek in te bouwen die in staat is uw auto binnen 8 uur volledig op te laden. Dit is dus prima voor thuis op de oprit. U heeft hiervoor wel een oplaadbox nodig, met het gewone stopcontact is dit niet haalbaar. Het echte snelladen gaat middels de DC techniek. Momenteel zit deze snelheid op zo’n 50kw. De nieuwe modellen van VW, Audi en Mercedes kunnen straks op 350kw laden.

Laden op de zaak
“Maar ik kan toch gewoon langs de snelweg laden?”, hoor ik u zeggen. Dat klopt, echter op deze locaties zult u aanzienlijk hogere prijzen betalen per kwh stroom, tot wel 8x zoveel.Het is dus zaak om de dure laadstations langs de snelweg zo weinig mogelijk te gebruiken. Daarom is het noodzakelijk dat bedrijven investeren in laadoplossingen op hun parkeerterrein. Dit kan zowel in AC-laders, die tot zo’n 22kw kunnen laden, als in DC-laders, die tot wel 50kw kunnen laden. Hiermee laadt u gemiddeld voor 6 cent per kwh. Dat is 1 cent per km! Natuurlijk moet het bedrijf eerst investeren in laadoplossing, echter deze investering betaalt zichzelf met deze verschillen razendsnel terug.

Tot wel € 10.000,00 brandstofkosten besparen!
Wanneer u overweegt om uw wagenpark elektrisch te maken neem dan contact met ons op. Het liefst voordat u de auto’s gaat aanschaffen. Het is namelijk van belang om op een slimme manier te kijken naar uw gebruik, en uw laadinfrastructuur. De verkeerde keuzes maken kan tot wel € 10.000,- aan extra brandstofkosten per auto opleveren! Wilt u zo’n adviesgesprek aanvragen? Bel dan met Erik Claassen op 06 – 83 00 05 87 of stuur een mail naar info@ecoleon.nl

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: