hohoho

Elektrisch rijden in de winter

10 december 2018

De winterbanden liggen eronder en de eerste sneeuw is voorspeld. Kortom, het is weer winter! Nu levert dat natuurlijk vaak prachtige plaatjes op, maar autorijden in de winter vraagt om extra voorbereiding. Dat geldt zeker voor elektrisch rijden. Ecoleon geeft u drie tips.

 

Tip 1: Bevroren laadkabel

Er is niets vervelender dan een vastgevroren kabel. U kunt dan namelijk niet de weg op. Probeer bij strenge vorst de auto zoveel mogelijk binnen te zetten. Kan dat niet, zorg er dan voor dat de stekkeraansluiting van de auto droog is. Of informeer even bij uw dealer, vaak hebben zij speciale kapjes voor uw kabel beschikbaar. En als deze tips te laat komen: met een warmwaterkruik op de aansluiting heb je de stekker zo ontdooid. Ga nooit zomaar met heet water aan de slag!

 

Tip 2: Warme auto én volle accu

De meest elektrische auto’s kunnen als ze nog verbonden zijn met de laadoplossing, het interieur voorverwarmen. U rijdt dan weg met een volle accu én een voorverwarmd interieur. Deze optie werkt niet bij een 220V noodlader. Het voorverwarmen van de auto heeft ook een positieve invloed op accu’s.

 

Tip 3: Gebruik alleen stoelverwarming

Koud weer verlaagt de actieradius van uw auto. U kunt dit beperken door alleen de stoelverwarming te gebruiken. U vergroot uw actieradius hiermee tot wel 25%.

 

Veiligheid voorop!

In het winterseizoen ontstaan de meeste storingen in laadoplossingen. Het is daarom belangrijk te zorgen voor goede, en bovenal veilige, laadoplossing. Heeft u deze nog niet, of maakt u zich zorgen? Neem dan contact op met Ecoleon op (0345) 820 391 of ga naar www.ecoleon.nl

 

 

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: