Paal-brievenbus3-300x124

Ecoleon plaatst oplaadpaal met picknicktafel op Prinses Beatrixsluis

08 juli 2015

Op 8 juli 2015 heeft Ecoleon, in opdracht van zusterbedrijf Van Doorn Geldermalsen, de onderhoudsaannemer van Rijkswaterstaat, bij de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein een oplaadpunt voor o.a. elektrische fietsen geplaatst. Passanten kunnen hier gratis hun accu opladen en intussen aan een bijbehorende picknicktafel genieten van het uitzicht op de sluis. Het oplaadpunt is een geschenk van Van Doorn Geldermalsen aan Rijkswaterstaat als eerste stap op weg naar een duurzamere buitenruimte.

Het oplaadpunt voor elektrische fietsen is direct in gebruik genomen door een aantal medewerkers van Rijkswaterstaat, die vanaf hun Utrechtse kantoor op de fiets een bezoek aan de Prinses Beatrixsluis brachten.

Mooi gebaar

Frans Breij, districtshoofd bij  Rijkswaterstaat: “Het is een mooi gebaar van Van Doorn Geldermalsen. De Prinses Beatrixsluis en de schepen trekken altijd veel bekijks van wandelaars en fietsers. Passanten kunnen voortaan op een prachtige plek hun accu, tablet en telefoon milieuvriendelijk opladen. Dit is een mooie stap naar steeds meer duurzaamheid!”

Volledig selfsupporting

Het oplaadpunt staat aan de zuidwestzijde van het sluiscomplex (Voorhavendijk), heeft vier contactdozen (220V) en is volledig selfsupporting. Een lichtpaneel wekt milieuvriendelijk en goedkoop de stroom op, die in de laadzuil opgeslagen wordt.

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: