gemeente-Wijchen-05

Ecoleon leverancier laadoplossing aan gemeente Wijchen

02 juni 2018

Ecoleon heeft een laadoplossing geplaatst bij het gemeentehuis in Wijchen. Deze laadoplossing is bedoeld om de eigen deelauto van de gemeente, een 100% elektrische automaat (Volkswagen e-Golf) te voorzien van energie. De deelauto wordt gebruikt door ambtenaren van de gemeente, maar is na kantooruren en in de weekenden ook tegen betaling beschikbaar voor inwoners van de gemeente via het deelconcept Free to go. 

De deelauto is in eerste instantie op proef bij de gemeente Wijchen, bij het slagen van de proef heeft de gemeente het voornemen In de toekomst het gehele wagenpark uit te breiden tot elektrische auto’s. Door een energiezuinige deelauto, via een milieubewust concept beschikbaar te stellen aan haar inwoners, wil de gemeente een positief signaal afgeven en het milieubewustzijn bij haar inwoners stimuleren.

Deelauto

Het voordeel van een deelauto is dat mensen die slechts incidenteel een auto nodig hebben, zelf geen auto hoeven aan te schaffen. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten en bespaart parkeerruimte. Daarnaast sluit een deelauto aan op de toenemende trend van flexibele automobiliteit, waarbij de focus op autobezit verdwijnt.

Flexibele automobiliteit

Free to go, het concept van Euromobil, waarbij optimale vrijheid en flexibiliteit centraal staan, speelt in op de trend van flexibele automobiliteit. Het concept is eenvoudig: de klant heeft 24/7 toegang tot een auto en kan per uur reserveren. Met Free to go heeft de klant in 3 stappen een auto geregeld en binnen 30 seconden gereserveerd.

Gepersonaliseerde laadpaal

Bent u ook op zoek naar een duurzame laadoplossing waar uw medewerkers en klanten gebruik van kunnen maken? Ecoleon voorziet in diverse laadoplossingen, onder andere laadpalen van uw eigen logo en kleur en zorgt er zo voor dat een laadpaal ook een merk laadt – een uniek concept in Nederland. Daarnaast geeft Ecoleon u ook graag advies over de voor u meest optimale laadoplossing.

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: