slide-image-1-604x208

Duurzaam bouwen? En buiten dan?

24 oktober 2016

Duurzaam bouwen is niet alleen het ontwikkelen van een gebouw dat zolang mogelijk kan voldoen aan de behoefte. Het is ook een manier van bouwen die goed is voor mens en milieu. Hierbij wordt verantwoord omgesprongen met materialen, energie en grondstoffen. Het vraagt om een andere manier van kijken.

In Nederland kiezen steeds meer opdrachtgevers ervoor hun nieuwe pand duurzaam te laten bouwen. Daarbij geven ze steeds vaker het onderhoud voor 10 of 20 jaar aan diezelfde marktpartij. Hierdoor wordt ook het belang van duurzame keuzes voor de aannemer groter.
Al dan niet geholpen door de handvatten van de BREEAM-NL certificering krijgen aannemers het duurzaam bouwen steeds beter onder de knie.

En buiten dan?

Ook in het buitenterrein is volop winst te behalen. Ecoleon kan dit totale traject verzorgen. Van ontwerp tot aanleg en beheer & onderhoud. Door onze jarenlange ervaring zijn we in staat om de praktische toepasbaarheid van plannen en ontwerpen te toetsen. Hierdoor bent u verzekerd van de haalbaarheid. Dit voorkomt onverwachte kostenoverschrijdingen tijdens uw bouw. In onze ontwerpen houden we rekening met het feit dat ook het beheer en onderhoud langjarig moet worden uitgevoerd.

Ecoleon is in staat uw buitenterrein te verzorgen volgens de BREEAM-NL methode. Maar we kijken ook verder. Zo is het ook mogelijk te kiezen voor het NL Greenlabel gebiedslabel. Dit label gaat met name op het gebied van biodiversiteit en leefbaarheid een stap verder dan het BREEAM-NL certificaat. Beide certificaten zijn prima te combineren.

Bent u benieuwd hoe we dit doen of wilt u een voorbeeldberekening voor uw bouwproject? Neem contact op met Erik Claassen op 06 – 83 00 05 87.

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: