WK25_subsiedie_foto

Duizenden euro’s subsidie bij aanschaf van een elektrische auto

18 juni 2020

Particulier elektrisch rijden? Vraag vanaf 1 juli subsidie aan!

De aanschaf van een elektrische auto is voor veel particulieren nu nog vaak een kostbare investering. Vanaf 1 juli 2020 komt daar verandering in. Dankzij een nieuwe subsidieregeling wordt de aanschaf van een elektrische auto ineens een stuk aantrekkelijker.

Een elektrische auto voor iedereen

Vanaf 1 juli kunnen particulieren namelijk subsidie krijgen. Bij lease of aanschaf van een nieuwe elektrische auto gaat het om een bedrag van € 4.000,-. Gaat u liever voor een tweedehands exemplaar? Dan is dat bedrag € 2.000,-. Hiermee wil de overheid de elektrische auto toegankelijk maken voor iedereen.

Niet alle modellen komen in aanmerking

De subsidieregeling is bedoeld voor particulieren die een middenklasse personenauto willen rijden. De hoogte van de subsidie hangt af van de leeftijd van de auto die u gaat rijden: een nieuwe elektrische auto of een tweedehands exemplaar.

Maar let op, er worden wel voorwaarden gesteld. Deze voorwaarden zijn gebonden aan de datum van aanschaf, de actieradius, de oorspronkelijke catalogusprijs en de minimale bezitsduur. Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u alle informatie over de subsidieregeling.

Openbaar of thuis uw elektrische auto opladen? Wees verstandig!

We horen u denken, waar ga ik mijn (toekomstige) elektrische auto dan opladen? Er komen steeds meer openbare laadpalen in uw gemeente. Maar wilt u uw nieuwe auto echt 3 straten verderop zetten en ook nog eens een hoger tarief betalen? Nee toch? Wees verstandig én kies voor gemak. Ecoleon kijkt graag samen met u naar een voor u geschikte en toekomstbestendige thuis-laadoplossing. Eentje waarmee u minimaal 10 jaar vooruit kunt!

Meer weten?

Wij helpen u graag elektrisch op weg. Wij verdiepen ons in uw situatie, beantwoorden al uw vragen en vertalen ingewikkelde vraagstukken in eenvoudige keuzes. Meer weten? Neem contact met ons op via 0345 – 820 391 of stuur een mail naar info@ecoleon.nl.

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: