het-verschil-604x208

BREEAM-Excellent of Outstanding, het verschil!

23 september 2016

Wat is het verschil tussen Breeam Excellent of outstanding? Stel, je wilt een nieuw pand. In deze tijd zie je het steeds vaker voorkomen dat men een nieuw pand laat certificeren op duurzaamheid via de BREEAM-certificering voor Nieuwbouw en Renovatie. Je beseft je dat duurzaamheid ‘belangrijk’ is en dus besluit je je pand ook te laten certificeren. Je wint informatie in bij een BREEAM-expert. Je vertelt hem dat je een excellent certificering wilt bemachtigen zodat je gebruik kunt maken van de diverse fiscale voordelen. Je stelt een team samen en de expert vertelt hen welke score er behaald moet worden. Uiteindelijk verschijnen er verschillende offertes op tafel waarmee je de score van 70% zult gaan halen, maar wel tegen de hoogste prijs.

In veel gevallen is er weinig tot geen rekening gehouden met de buitenruimte, terwijl de buitenruimte tegen een relatief lage prijs toch voor een slordige 15% van de score kan zorgen.

Ecoleon helpt je om hier vooraf al over na te denken, met een advies op basis van jouw beweegredenen kun jij bij de aanbesteding al laten merken hoe veel punten je in de buitenruimte wilt halen. Het behalen van een score tot zo’n 15% word je makkelijker gemaakt dan ooit te voren.

Een grappig detail; Dit percentage is het verschil tussen BREEAM Excellent en BREEAM Outstanding!

Wanneer je dit advies voor het aanbestedingstraject inwint, weet je van te voren wat je in de buitenruimte voor score zult gaan halen. Het gestuurd halen van een bepaalde score voor wat betreft het pand wordt makkelijker, omdat je weet hoeveel punten je nog nodig zult gaan hebben. Doordat je dit weet is er een betere mogelijkheid tot het schetsen van een kostenplaatje voor de bouw van het pand.

Heb je een duurzame ambitie en zou je deze graag om willen zetten in een pand met een BREEAM-certificering? Neem dan contact met ons op met Ecoleon.

 

HoeDuurzaamBenJij

Volg ons: