hand_lucht-720x208

Bedrijven

U bent op zoek naar wat voor uw bedrijf de slimste weg is naar duurzaamheid en rendement? Wij helpen u graag bij een passende keuze voor de optimalisatie van uw buitenterrein. Bij ons kunt u altijd terecht voor een gedegen toekomstbestendig advies. Of u nu overweegt om enkel een laadoplossing te laten plaatsen of om uw gehele  buitenterrein verder te optimaliseren en te verduurzamen. In dat laatste geval kunnen wij u een totaalconcept aanbieden van duurzame aanleg, beheer en onderhoud van uw buitenterrein. Wat uw vraag of situatie ook is, wij komen graag persoonlijk bij u langs voor een opnamegesprek of een buitenruimtescan en denken graag proactief met u mee. 

Opnamegesprek / schouwing

Een opname gesprek is vrijblijvend en kosteloos. Dit gesprek omvat een eerste kennismaking en een korte schouwing van uw buitenruimte. Na een opnamegesprek ontvangt u altijd een gerichte offerte.

Buitenruimtescan

Een buitenruimtescan is vrijblijvend in de zin dat u van ons een advies krijgt welke oplossingen passend zouden zijn. Deze hoeft u niet bij ons af te nemen. Wij vragen voor deze scan wel een kleine vaste vergoeding, aangezien deze scan van ons meer inzet en uitwerking vraagt.

De buitenruimtescan omvat een uitgebreide kennismaking waarbij we uw wensen grondig met u doorlopen. Hierna volgt een uitgebreide schouwing, waarbij wij foto's nemen van het buitenterrein en de aanwezige stroomvoorzieningen. Op basis van de opname van de uitgangssituatie maken wij een passend advies waarin wij aangeven op welke punten optimalisatie mogelijk is.  Per punt geven wij aan welke kansen er zijn en wat het uw bedrijf oplevert indien u deze zou benutten, zoals: verwachte besparingen op het gebied van CO2 reductie en besparing in onderhoudskosten etc.  De buitenruimtescan resulteert in een advies voorzien van een helder kostenplaatje van aanleg, instandhouding en beheer van het terrein. Het advies en de offerte nemen wij in een persoonlijk gesprek met u door. Wanneer u op basis hiervan besluit met ons de samenwerking aan te gaan, dan werken wij uw wensen uit in een conceptontwerp.

Duurzame aanleg

Duurzame aanleg van uw bedrijfsterrein kan bijvoorbeeld bestaan uit:

  • Duurzame bestratingsmaterialen;
  • Groen in de buitenruimte, afgestemd op en passend bij de natuurlijke omgeving;
  • Laadpunten voor elektrisch vervoer voor uw personeel en/of bezoekers
  • Lichtpunten op zonne-energie
  • Fietsenstallingen met zonnepanelen en oplaadfunctionaliteit

Duurzaam onderhoud

Voldoende en goed onderhoud van uw bedrijfsterrein verlengt de levensduur van materialen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Tijdig repareren van beschadigingen.
  • Gebruik van elektrisch materieel dat behalve ‘geruis- en geurloos’ ook ‘groen’ wordt opgeladen.
  • Onkruidbestrijding met innovatieve hete lucht techniek, waarbij met een minimum aan energie en milieubelasting, een maximum aan resultaat kan worden behaald.
  • Reinigen met volledig afbreekbare middelen.
  • Plaatsen van gescheiden afvalsystemen.

Duurzaam beheer

Het beheer van de buitenruimte wordt niet vaak in verband gebracht met duurzaamheidsdoelstellingen. Toch zijn daar grote stappen te zetten, die ook nog eens waarde toevoegen aan de buitenruimte. Ecoleon maakt voor overheden de verhouding tussen prestaties, risico’s en kosten inzichtelijk via een speciaal onderhoudsmanagement systeem. Wij stellen risico gestuurde onderhoudsstrategieën op, monitoren de staat van uw buitenruimte middels schouw en inspectie en genereren adviesrapportages.

 

Mocht u interesse hebben, neem dan contact met ons op door te bellen naar 0345 – 820391 of een mail te sturen naar info@ecoleon.nl.

Volg ons: