Aanleg, onderhoud en beheer buitenruimte

De overheid zet concrete stappen naar een duurzame samenleving en geeft hierin zelf het goede voorbeeld door duurzaam in te kopen. Bij inkoopbeslissingen is men geneigd om te letten op de prijs, kwaliteit en levertijd. Maar meer en meer ziet de overheid zich genoodzaakt om ook te letten sociale en milieu aspecten. Vanaf 1 januari 2015 is de overheid ook verplicht om 100% duurzaam in te kopen.Het stimuleren van elektrisch vervoer behoort bij de duurzaamheidsambities van de overheid. Elektrisch rijden is stiller, beter voor de luchtkwaliteit en draagt bij aan het terugdringen van CO2-uitstoot.

De diensten en producten van Ecoleon sluiten naadloos aan op de duurzaamheid ambities van de overheid.  Wij kunnen u een concept aan bieden van aanleg, beheer en onderhoud van de buitenruimte.

Bij aanleg moet men daarbij denken aan:

  • Duurzame bestratingskeuze/asfaltering/beton.
  • Voldoende groen zodat de buitenruimte weer in balans komt met onze natuurlijke leefomgeving.
  • Plaatsen van laadpalen. Een steeds groter deel van het personeel en bezoekers rijdt elektrisch. Wil de overheid dit stimuleren dan zal ook het aantal laadpunten moeten toenemen.

Onderhoud is gericht op levensduur verlengen van de materialen. Dit kunnen we o.a. doen door:

  • Tijdig repareren van beschadigingen.
  • Gebruik elektrisch (geruis- en stankloos) materieel dat ‘groen’ wordt opgeladen.
  • Bewezen onkruidbestrijding door innovatieve hetelucht techniek waarbij met een minimum aan energie een maximum aan resultaat kan worden behaald.
  • Reinigen met volledig afbreekbare middelen.
  • Plaatsen van gescheiden afvalsystemen.

Beheer

Als asset manager optimaliseren wij de verhouding tussen prestaties, risico’s en kosten. Wij stellen risicogestuurde onderhoudsstrategieën op en monitoren de staat van uw terrein middels schouw en inspectie. Het kloppend hart van ons onderhoudsmanagement is een specifiek voor ons ontwikkeld onderhoudsmanagementsysteem (OMS) wat toegesneden is op beheer & onderhoud van de buitenruimte. Via dit systeem is de staat van uw buitenruimte continu inzichtelijk en worden adviesrapportages voor onze klanten gegenereerd.

Het onderhouden van de buitenruimte wordt niet vaak gelinkt aan de duurzaamheidsdoelstellingen. Toch zijn daar grote stappen te zetten die niet alleen zorgen voor een stap verder op ‘de groene weg’, maar ook nog eens werkelijk waarde toevoegen. Met de duurzaamheidsconsultant van Ecoleon kan een onderhoudsstrategie opgezet worden die bijvoorbeeld CO2-neutraal is, maar ook concrete duurzaamheidsmaatregelen als laadpunten voor elektrische mobiliteit, lichtpunten op zonne-energie of fietsenstallingen met zonnepanelen en oplaadfunctionaliteit behoren tot de mogelijkheden.

Mocht u interesse hebben, neem dan contact met ons op door te bellen naar 0345 – 820391 of een mail te sturen naar info@ecoleon.nl.