Groene parkeerplaatsen voor de Leidsche Hoeven

Deze week is Ecoleon gestart met de aanleg van 40 groene parkeerplaatsen in opdracht van de Leidsche Hoeven te Tricht.
Door de toepassing van kunststof erfverhardingsroosters wordt een natuurlijke en fijne ruimte gecreëerd waar auto’s uitstekend parkeren terwijl intussen de natuur zorgt voor een uitstekende drainage, gras zijn positieve invloed op CO2 kan uitvoeren en de omgeving als prettiger en veiliger wordt beschouwd.

Deze groene parkeerplaatsen passen uitstekend in de groene en landelijke uitstraling die de Leidsche Hoeven voor ogen heeft.
Op dagactiviteitencentrum Natuurbeleving Leidsche Hoeven, gelegen in het gelijknamige natuurgebied, kunnen mensen met een beperking en ouderen aan de slag op de zorgboerderij en in de vrije natuur. Het DAC beschikt tevens over een kaasmakerij, bakkerij, werkplaats, landwinkel en een natuurbezoekerscentrum met restaurant.

Anders dan bij bijvoorbeeld betongraskeien is er voor onze roosters geen verharding en verdichting van de onderbodem nodig. Hierdoor hoeft er geen drainage te worden toegepast. Daarnaast behouden we de bestaande biodiversiteit en het bodemleven. De roosters zijn gemaakt van 100% gerecycled kunststof.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Neem dan contact met ons op.