Bij elke OV hub een blauwe praatpaal

In Gieten zijn op vrijdag 6 april 2018 de eerste ‘OV-hubs’ geopend. De benaming OV-hub is gekozen voor vervoersknooppunten waar verschillende vormen van openbaar vervoer bij elkaar komen. De Engelse term ‘hub’ betekent letterlijk: ‘knooppunt in een netwerk’. In Groningen en Drenthe komen dit jaar tientallen van dergelijke overstapplekken.

Bij elke HUB een blauwe praatpaal?
De overstapplekken, alias ‘hubs’, worden zo aantrekkelijk mogelijk ingericht om het wachten aangenaam te maken. Zo is er een tappunt voor gratis water, wifi en een winkel of kiosk. Idee is om, als kers op de taart, bij iedere OV hub een blauwe praatpaal te zetten. Reizigers kunnen dan daar hun ‘hubtaxi’ bestellen. De hubtaxi’s zijn een nieuwe vorm van kleinschalig, publiek vervoer, waarvoor de provincies en gemeenten de handen ineengeslagen hebben.

Nog meer praatpaal-producten
Vanaf vrijdag 13 april start Ecoleon met de verkoop van 3 nieuwe praatpaal-producten, het gaat om auto- en fietslaadpalen en communicatiepalen. Het ombouwen van de originele en unieke praatpalen, ook wel ‘up-cycling’ genoemd, geeft aan de palen een nieuwe functie en een nieuwe waarde, in plaats dat ze ‘waardeloos’ op de schroothoop verdwijnen.  Herbestemming van producten zoals praatpalen sluit aan bij de missie van Ecoleon om de buitenruimte te ‘verduurzamen’.